Likviditets-indsprøjtning giver plads til optimisme


Conveyor Technique i Næstved med 50 ansatte oplever ordretørke og likviditetsproblemer på grund af coronakrisen. Men en ny kredit fra EKF og banken betyder, at virksomheden kan holde forretningen kørende resten af 2020, til krisen forhåbentlig er klinget af, og der igen kommer gang i den internationale samhandel.

Coronakrise giver ordretørke og likviditetproblemer i Næstved

Conveyor Techniques 50 ansatte producerer transportbånd til fabrikker og lagerhaller over hele verden. Virksomhedens fire største markeder er Tyskland, Tjekkiet, Brasilien og Kina, og over 95 % af alle færdige transportanlæg går til eksport. Men forretningen er gået næsten helt i stå på grund af coronakrisen, og det giver likviditetsproblemer.

”Vi kæmper først og fremmest med likviditeten. Og så kæmper vi også med, at der på trods af god aktivitet på tilbudssiden, ikke bliver indgivet nogle konkrete ordrer på grund af usikkerheden i situationen,” fortæller administrerende direktør Allan Jørgensen.

Nu er der ro på likviditeten, til ordrerne igen kommer ind

En ny kredit fra EKF og Sparekassen Kronjylland betyder, at virksomheden nu kan betale sine faste udgifter, selv om der er stor nedgang i indtægterne. Allan Jørgensen har også en række medarbejdere, der er sendt hjem med lønkompensation.

Så længe vi får forespørgsler på tilbud ind fra kunderne, så kan jeg se lyset for enden af tunnelen 

”Vi kan holde os oven vande resten af året med vores nye kredit. Det har været vigtigt, at EKF og vores bank på den måde har kunnet agere hurtigt. Jeg tror ikke, jeg overdriver, hvis jeg siger, at det tog under 14 dage, og så var pengene på kontoen.”

Allan Jørgensen er optimistisk i forhold til fremtiden, og at der nok skal komme gang i forretningen igen:

”Så længe vi får forespørgsler på tilbud ind fra kunderne, så kan jeg se lyset for enden af tunnelen, selvom det er nogle hårde måneder lige nu.”

Kontakt en rådgiver
Papirflyver

Oplever du også nedgang i omsætning og mangel på likviditet?


Så ring til en rådgiver i afdelingerne SMV & Klima eller Industri Team. Vi sidder klar på telefonen - også i weekenden fra 09:00 til 12:00. Eller send os en forespørgsel, så kontakter vi dig.

Gå til kontaktsiden