BEMÆRK AT DETTE WEBSITE LUKKER 14. JUNI 2023
EKF er pr. 1. april 2023 fusioneret ind i Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO). Dette website, ekf.dk, lukker derfor snart. Vi gør opmærksom på, at indhold på siden kan være forældet og henviser i stedet til eifo.dk eller til vores kundecenter på +45 70 60 49 60.

Internationale principper og standarder


Nedenfor findes en kort introduktion til de primære internationale principper og standarder om ESG, som EKF arbejder med.

IFC Performance Standards & Retningslinjer for Miljø, Sundhed og Sikkerhed

EKF vurderer sine forretninger mod IFC Performance Standards og dertilhørende generelle og sektorspecifikke retningslinjer for miljø, sundhed og sikkerhed. 

Læs mere

OECD Common Approaches

OECD Common Approaches fastsætter fælles principper og standarder for vurdering af miljø og social bæredygtighed mellem eksportkreditinstitutter. 

Læs aftalen her

OECD Guidelines for Multinational Entreprises

OECD Guidelines for Multinational Entreprises angiver principper og standarder for bæredygtig forretningsdrift. 

Læs mere 

FN's Retningslinjer for Menneskerettigheder og Erhvervsliv

FN's retningslinjer definerer, hvad regeringer og virksomheder bør gøre for at undgå og håndtere negativ indflydelse på menneskerettigheder. 

Læs retningslinjerne

Equator Principles 

Equator Principles er principper for hvordan finansielle institutioner skal gennemføre vurdering af miljø og social bæredygtighed på forretninger, før de beslutter hvorvidt de ønsker at tage del i finansiering af forretningen. EKF tilsluttede sig Equator Principles i 2004.

Læs mere om Equator Principles

Se EKF's Equator Principles-forretninger for seneste år

FN's Global Compact

FN's Global Compact er verdens største initiativ for virksomheders samfundsansvar. Det er et internationalt initiativ startet af FN med den hensigt at inddrage private virksomheder i løsningen af nogle af verdens store sociale og miljømæssige udfordringer. EKF tilsluttede sig FN´s Global Compact i 2008. 

Læs mere om FN Global Compact