BEMÆRK AT DETTE WEBSITE LUKKER 14. JUNI 2023
EKF er pr. 1. april 2023 fusioneret ind i Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO). Dette website, ekf.dk, lukker derfor snart. Vi gør opmærksom på, at indhold på siden kan være forældet og henviser i stedet til eifo.dk eller til vores kundecenter på +45 70 60 49 60.

Forstå eksportkredit på to minutter


Er eksportkredit ikke det mest brugte ord i dit ordforråd? Fortvivl ej – her kan du på to minutter lære, hvordan du kan bruge det til at få din virksomhed endnu længere ud i verden.

At få succes på eksportmarkederne er ikke udelukkende en dans på roser

Forventer dine udenlandske kunder lang kredittid? Bugner ordrebogen så meget, at I har svært ved at følge med efterspørgslen? Eller skal I eksportere til et land, hvor politiske eller kommercielle forhold gør forretningen risikabel.

Eksportkredit er løsningen.

Med en eksportkreditgaranti fra EKF i ryggen er du og din bank sikre på at få jeres penge, selvom køber ikke kan eller vil betale. For eksempel når politiske forhold i et land gør forretningen umulig. Går noget galt, betaler EKF.

Den bedste sikkerhed en virksomhed kan få

EKF er Danmarks eksportkredit. Vi samarbejder med danske virksomheder om at gøre det muligt og attraktivt for andre at købe varer fra Danmark. Det gør vi ved at skaffe finansiering og ved at forsikre virksomheder og banker mod de økonomiske og politiske risici, der kan være ved at handle med andre lande.

Vi samarbejder med både store og små virksomheder, og vi skræddersyr gerne løsninger, der passer til din virksomheds behov.
EKF blev oprettet i 1922 som det blot tredje eksportkreditinstitut i verden. Gennem årene har vi opbygget en unik viden om de udfordringer, danske virksomheder møder, når de handler og investerer rundt om i verden.

EKF er ejet og garanteret af den danske stat, men drives som en moderne finansiel virksomhed. Med en garanti fra EKF har du altså den danske stat i ryggen, og det gør en forskel ude i verden.

Når EKF tager risikoen, får du og din kunde langt bedre muligheder for at få finansieret jeres indbyrdes forretninger. Det er vigtigt, for finansiering bliver en stadig mere afgørende faktor i international handel.
En garanti fra EKF kan derfor betyde, at din virksomhed vinder eller fastholder ordrer. Det giver dig mulighed for at styrke salget og skabe mere vækst i din virksomhed.

En eksportkreditgaranti kan altså både betyde, at du bedre kan finansiere din egen forretning, at du kan sælge mere og at du kan forvandle usikre markeder til sikker eksport.

Vi er med dig hele vejen

I samarbejde med EKF kan du både finansiere din løbende drift, skaffe finansiering til din kunde i udlandet og sikre konkrete eksportordrer. EKF er med fra den første kontakt med en kunde i udlandet, til du har afsluttet forretningen og fået betaling for den.

Allerførst afklarer vi dit behov for finansiering og for sikkerhed mod tab. Som regel deltager en bank i forretningen, og den bidrager også til at finde den rigtige løsning til netop din virksomhed.

Når den rette løsning er fundet, starter papirarbejdet. Hvor lang tid det tager, afhænger helt af den konkrete forretning. Nogle garantier kan vi udstede på højest et par dage, mens andre tager længere tid. Heldigvis klarer EKF og banken det meste for dig.

Når alt er på plads, udsteder EKF garantien.

Se vores løsninger

Billede af en lommeregner

Skift risikoen for tab ud med en fast præmie


Det koster ikke noget at få et godt råd hos EKF. Det er også gratis at få et betinget tilbud, der gælder i op til seks måneder. EKF’s garantier og kautioner er til gengæld ikke gratis. Dem betaler enten du eller din udenlandske kunde en præmie for.​ Prisen afhænger af risikoen på forretningen. EKF beregner risikoen ud fra forhold som garantiens løbetid, køberens kreditværdighed og de politiske forhold i landet.
Prøv præmieberegneren